Під Харковом бійці Нацгвардії прочісують лісосмугу, де знайшли тіло 15-річної дівчини

Під Харковом бійці Нацгвардії прочісують лісосмугу, де знайшли тіло 15-річної дівчини

Укрінформ
Пошукові роботи проводять бійці Нацгвардії у лісі біля селища Покотилівка, де раніше було знайдено тіло 15-річної Аліси Онищук.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник групи інформації і комунікації Східного територіального управління Нацгвардії України підполковник Дмитро Образцов.

"Зранку понад півсотні бійців Нацгвардії, отримавши орієнтування від поліції, разом з правоохоронцями прочісують ліс в околицях Покотилівки у пошуках всього, що може пролити світло на жорстоке вбивство 15-річної дівчини. Бійці забезпечені засобами зв'язку, у них є можливість комунікувати один з одним та з поліцією", — відзначив Образцов.

За його словами, поліція не вперше залучає бійців Нацгвардії до пошукових робіт: "Цього разу пошуки триватимуть до 16:00. Результати будуть оприлюднені".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 2 листопада 15-річна мешканка селища Бабаї Аліса Онищук відправилася вранці на навчання до Харківського архітектурно-будівельного коледжу, але додому не повернулася. Про зникнення дитини до поліції заявила 42-річна мати Аліси. До пошуків дівчини залучено весь особовий склад Харківського райвідділу поліції.

3 листопада тіло дівчини знайдене у лісосмузі біля села Покотилівка. За результатами експертизи, дівчинка була зґвалтована і задушена. З місця трагедії зникла її сумка з підручниками, яку наразі шукають.

Читайте також: На Харківщині у лісосмузі виявлено тіло 15-річної дівчини

Відкрито кримінальну справу за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 4 ст. 187 (розбій) — з санкцією до 15 років тюрьми з конфіскацією майна.

5 листопада на нараді у Харкові голова Нацполіції України — начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін доручив посилити заходи з розслідування вбивства 15-річної дівчини під Харковом: "Щодня результати заслуховуватимуться, а напрями роботи коригуватимуться, аби швидше вийти на слід злочинця".

У харківських ЗМІ опубліковано фоторобот зловмисника та його прикмети: вік 35-45 років, худорлявий, зріст 185 см. Поліція просить водіїв переглянути записи відеореєстраторів на предмет виявлення злочинця на трасі й повідомити поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-