Масову загибель птахів виявили на берегах тернопільського озера

Масову загибель птахів виявили на берегах тернопільського озера

Укрінформ
Майже дві сотні мертвих мартинів вкрили береги міської водойми у Тернополі.

За попередніми висновками ветлікарів, надзвичайна подія сталася через отруєння, повідомляє управління Держпродспоживслужби в області.

«На території ставу ...виявлено загибель птиці - в кількості 178 трупів. Спеціалістами екоінспекції ідентифіковано патматеріал, що вказує на птицю – мартин сріблястий, який є великим перелітним птахом, родини мартинових. За попередніми результатами, дослідження вказують на виражені зміни тканин і органів, що характерно при отруєнні. Більш детальна інформація буде відома після проведення всіх досліджень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що задля попередження виникнення високопатогенного грипу птиці у Тернополі загиблих птахів відправлено на вірусологічне дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Київ.

Читайте також: У селищі на Львівщині заборонили використання поліетиленових пакетів

Спеціалісти Держпродспоживслужби ініціювали засідання Державної надзвичайної протиепідемічної комісії, на якому обговорять шляхи недопущення поширення небезпечних інфекцій серед птахів на території обласного центру та Тернопільського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-