У Коростишівській ОТГ відкрили велопарковку та велошколу

У Коростишівській ОТГ відкрили велопарковку та велошколу

Децентралізація
Укрінформ
У Коростишівській міській ОТГ біля школи встановили велопарковку, а також започаткували велошколу.

Про це повідомляє Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування.

«У місті Коростишів в школі-ліцеї інформаційних технологій І-ІІ ступенів відкрили велопарковку та велошколу в рамках проекту «Зелене світло для велоруху у громадах», який реалізовує Програма «U-LEAD з Європою» спільно з Асоціацією велосипедистів Києва. Мета проекту – покращити ставлення об’єднаних громад до велосипедного руху як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок», - йдеться у повідомленні.

За словами Коростишівського міського голови Івана Кохана, громада визначила ключовим пріоритетом розвиток освіти, тому там перейшли від утримання навчальних закладів до їхнього розвитку. Проект «Зелене світло для велоруху у громадах» дозволяє убезпечити дітей по дорозі до та зі школи і створити належні умови для велоруху.

Після відкриття велопарковки учні стали учасниками велошколи, де отримали теоретичні знання з правил дорожнього руху та практичні навички. Координатора проекту  «Зелене світло для велоруху в громадах» Катерина Шульга зазначила, що такі заходи популяризують велоспорт, сприяють розвитку велоінфраструктури і змінюють ставлення до свого здоров’я та екології.

Відкриття велопарковки у Коростишівській ОТГ є одним з етапів розвитку велоінфраструктури в ОТГ у рамках співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою», спільно з якою у червні цього року вже було організовано велопробіг з села Кропивні до Коростишева.

Фото: Житомирський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-