Борги “зривають” опалювальний сезон у Павлограді й Кривому Розі

Борги “зривають” опалювальний сезон у Павлограді й Кривому Розі

Укрінформ
Відсутність номінації на поставку природного газу для КП «Павлоградтеплоенерго» через заборгованість за спожитий природний газ перед Нафтогазом може залишити 100 тисяч мешканців Павлограда без тепла та гарячої води. 

Ні для «Павлоградтеплоенерго», ні для міської ради ця сума не є наразі можливою, повідомили кореспонденту Укрінформу у прес-службі міської ради Павлограда.

«Насамперед, тепловикам не надійшли субсидії з держбюджету, що компенсували б їх витрати, а це половина суми боргу. Якщо ж навіть місто заплатить 50 млн гривень, як вимагає ПАТ «НАК «Нафтогаз Україна», то без зарплат залишаться всі бюджетні установи міста», - зазначили у прес-службі.

Наразі у міськраді вирішили звернутися до населення міста, керівників підприємств та установ з проханням про допомогу, по-перше, у погашенні існуючої заборгованості (в кого вона є) й, по-друге, про здійснення максимально можливих авансових платежів за тепло. Також комісія з питань ТЕБ та НС вирішила направити листи до Державної та регіональної комісій з питань ТЕБ і НС про ситуацію, що склалась в Павлограді на початок опалювального сезону 2018/2019 років, яка може призвести до зриву початку опалювального сезону та загострення соціальної напруги в місті, вважають у міськраді.

Читайте також: У Жовтих Водах продовжили канікули школярам через відсутність опалення

Схожа ситуація розвивається й у Кривому Розі, де КП «Криворіжтепломережа» у зв’язку із заборгованістю також не отримала ліміт на отримання природного газу від ПАТ «НАК «Нафтогаз Україна». Тут борг становить 550 млн гривень, вихід тут бачать у підвищенні тарифу за опалення на 30 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-