У Харкові відкрили оновлений центр для безхатьків

У Харкові відкрили оновлений центр для безхатьків

Фото
Укрінформ
Після капітального ремонту у Харкові відкрили Центр реінтеграції для безхатьків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект реалізований за фінансової підтримки німецької компанії "GIZ Україна". Зокрема, за кошти німецьких партнерів проведено капітальний ремонт будівлі: відремонтована покрівля, утеплений фасад, замінено вікна, системи водопостачання та опалення, проведені оздоблювальні роботи. Також у центрі обладнано приміщення для людей з обмеженими можливостями", - зазначила на відкритті віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, наступного року за рахунок коштів міста впорядкують територію центру.

"Послугами центру користуються і безхатьки, для яких бродяжництво стало способом життя. Працюючи з такими людьми і створюючи для них комфортні умови, ми, в тому числі, повинні захистити здорову частину суспільства від асоціальних форм поведінки. Вони мають бути вимиті, обстежені медиками, також з ними працюють психологи. Ці люди повинні розуміти, що є членами великого людського співтовариства. У цьому і полягає мета цього центру", - підкреслила віце-мер.

Зі свого боку, менеджер проекту Рене фон Прондзінськи зазначив, що ремонт проведено за енергоефективними технологіями: "Це допоможе заощадити споживання електроенергії і тепла".

"Для нас цей проект став своєрідним викликом, оскільки ми мали справу з людьми, у яких немає даху над головою і які залежать від погодних умов. Ми відкриваємо цей центр до настання холодів. Це дуже важливо, щоб люди могли перебувати в холодну пору року в нормальних умовах", - додав Рене фон Прондзінськи.

Читайте також: В Угорщині законодавчо заборонили спати на вулицях

Щодо центру, то на двох поверхах розташовані кімнати для ночівлі чоловіків, жінок і людей з обмеженими можливостями. Є відділення реінтеграції безхатьків та соціальної адаптації людей, які вийшли з місць позбавлення волі. Тут люди зможуть отримати послуги медичного та соціального характеру, їм допоможуть відновити документи, оформити допомогу, знайти рідних.

У Харкові відкрили оновлений Центр реінтеграції для бездомних людей / Фото: city.kharkov.ua

У центрі одночасно можуть отримувати соціальні послуги до 165 осіб. Безхатьки можуть ночувати тут необмежену кількість часу, а колишні ув'язнені - до трьох місяців, поки не налагодять соціальні зв'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-