Ситуацію з вівцями у

Ситуацію з вівцями у "митному полоні" розслідує Держпродспоживслужба

Укрінформ
Держпродспоживслужба створила робочу групу, яка перевірить ситуацію з вівцями, яких повернули з Туреччини й два тижні утримували у порту у закритій фурі без їжі і води.

Відповідний наказ № 881 голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа підписав 29 жовтня, повідомляє прес-служба.

"Створена робота група, яка впродовж двох тижнів має забезпечити проведення перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні карантинування та оформлення документів на поголів’я овець, призначеного для експорту до Турецької Республіки, державними органами та установами, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перевірку призначено "у зв’язку з поверненням вантажу овець у кількості 300 голів, які були експортовані до Турецької Республіки з Дніпропетровської області, що призвело до виникнення значного суспільного резонансу".

Читайте також: Зоозахисники хочуть викупити овець, звільнених із "митного полону"

Як повідомляв Укрінформ, фуру з вівцями в кількості 300 голів 6 жовтня відправили в режимі "експорт" до Туреччини, 12 жовтня турецькою стороною тварин було повернуто в Україну на термінал відправлення, без пояснення причин. До 25 жовтня вівці перебували у транспортній фурі без їжі і води. За цей час із 300 тварин загинули 54. 28 жовтня після опівночі фуру розвантажили в Тульчині Вінницької області, де тварин обстежують і надають їм ветеринарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-