В Одесу повернувся моряк, який місяць перебував у полоні нігерійських піратів

В Одесу повернувся моряк, який місяць перебував у полоні нігерійських піратів

Укрінформ
У міжнародному аеропорту "Одеса" у понеділок пізно ввечері зустрічали Валерія Зубицького - члена екіпажу теплохода MV Glarus, захопленого піратами біля берегів Нігерії. 

Українець місяць провів у полоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Почуваюся добре, наскільки це можливо", - єдина фраза, яку почули журналісти від колишнього заручника, якого супроводжували до виходу з будівлі аеропорту працівники МЗС та Профспілки працівників морського транспорту України (ППМТУ).

Відмовилася від спілкування й дружина визволеного бранця Ольга Зубицька, яка зустрічала чоловіка після викрадення піратами та місячного перебування у полоні.

"Не можу нічого сказати, тому що це спеціальна інформація. Коли наступить час, Валерій про все розкаже", - сказала вона.

Про те, що українець Валерій Зубицький повертається додому з піратського полону, напередодні повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.

12 заручників звільнили ще 26 жовтня у результаті переговорів компанії-оператора судна Massoel Shipping з викрадачами. Співробітників компанії доправили до Швейцарії, під прапором якої ходило судно, де допитали перед відправкою додому.

Читайте також: Польща підтверджує напад піратів на судно з поляками й українцем на борту

Про умови звільнення моряків не повідомляється. 

Як відомо, торгове судно MV Glarus під прапором Швейцарії було викрадене 22 вересня біля берегів Нігерії, коли теплохід прямував до Порт-Харкорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-