Фура із вівцями приїхала на розмитнення у Гайсин

Фура із вівцями приїхала на розмитнення у Гайсин

Укрінформ
Фура із вівцями, яких везуть для утилізації на Тульчинську філію ДП "Укрвестсанзавод", прибула на митний пост "Гайсин".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила телефоном одеська зоозахисниця Вікторія Козаченко.

"Фура із вівцями, яких везуть для утилізації на Тульчинський завод, прибула на митний пост "Гайсин". Машина якраз заїхала на термінал і буде проводитися процедура розмитнення вантажу. Ми бачили, що тут присутня власниця овець", - повідомила Козаченко.

За її словами, волонтери-зоозахисники, які супроводжували фуру з Одещини, мають намір домогтися своєї присутності на процедурі розмитнення, щоб проконтролювати, аби живих тварин не розмитнили як загиблих, що означало б їх неминучу утилізацію.

Читайте також: Лікарі оглянуть овець, які вижили у фурі

Як повідомила Укрінформу волонтер з Вінниці Олена Цегельник, наразі на митному посту "Гайсин" окрім службовців держструктур, дотичних до проблеми з утилізацією тварин, присутні зоозахисники з Одеси та представники тамтешнього «Національного корпусу», які супроводжували фуру з вівцями на Вінниччину, а також кілька волонтерів-зоозахисників з Вінниці.

Вантаж - вівці в кількості 300 голів ТОВ "Украніксар " - 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі "експорт" до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформації щодо причин повернення цих тварин.

25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, які вижили протягом 2-тижневої бюрократичної тяганини, було дозволено нагодувати сіном і яблуками та напоїти водою. Працівники терміналу облаштували вівцям карантинний майданчик у вигляді модерної кошари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-