Лікарі оглянуть овець, які вижили у фурі

Лікарі оглянуть овець, які вижили у фурі

Укрінформ
Фуру з вівцями, яка відправилась з Чорноморського порту до Тульчина, розсортують - загиблі тварини будуть утилізовані, а живі - клінічно оглянуті та обстежені.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Живі тварини будуть клінічно оглянуті та пройдуть лабораторні дослідження. З урахуванням отриманих результатів прийматиметься рішення про подальші дії", - йдеться у повідомленні.

З огляду на ситуацію, яка склалася, Держпродспоживслужба ініціювала порушити кримінальне провадження за фактом порушення ветеринарно-санітарних норм та жорстокого поводження з тваринами. Для координації дій у Вінницьку область відбув голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Вантаж із вівцями був направлений на експорт з України до Туреччини 6 жовтня 2018 року - усього 300 голів. Турецька сторона вантаж не прийняла й уже 12 жовтня тварини повернулися в Україну на термінал відправлення.

Читайте також: Овець із порту перевозять у супроводі поліції

Держпродспоживслужба звернулася з нотифікацією до компетентного органу Туреччини щодо надання пояснень причин повернення вантажу та з проханням вжити заходів для запобігання виникнення в подальшому подібних необгрунтованих бар’єрів у двосторонній торгівлі.

Власниця тварин лише 24.10.2018 звернулася до Держпродспоживслужби щодо утилізації повернутих тварин. Саме звернення власника вантажу є необхідним процедурним етапом для провадження будь-яких дій із ним.

25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, які вижили протягом 2-тижневої тяганини у порту Чорноморськ, було дозволено нагодувати сіном і яблуками та напоїти водою. Працівники терміналу облаштували вівцям карантинний майданчик.

Сьогодні фура з вівцями у супроводі зоозахисників та поліції дісталася Вінниччини. Спочатку має бути пройдено розмитнення вантажу в Гайсині. Активісти та волонтери з Вінниччини, Одеси та Києва, представники національних каналів, а також Партії Зелених та «Національного корпусу» відстежують ситуацію з тваринами, вантаж контролюють митники та екологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-