На Полтавщині юнаки врятували 80-річну жінку від загибелі у вогні

На Полтавщині юнаки врятували 80-річну жінку від загибелі у вогні

Фото
Укрінформ
У Глобинському районі Полтавської області два юнака врятували жінку похилого віку від загибелі у вогні.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Полтавській області.

"Пожежа виникла близько 9 вечора 21 жовтня у с. Гриньки Глобинського району. Свідками цієї пожежі стали два місцеві жителі: 17-річний Олександр Пономаренко та 15-річний Руслан Гарус. Олександр прийшов до свого товариша в гості і через деякий час вони почули сильний тріск. Вибігши на вулицю, юнаки побачили, що над сусіднім будинком піднімаються клуби диму та заграва від пожежі. Хлопці кинулися до будинку, бо знали, що там живе 80-річна пенсіонерка, яка погано ходить через хворобу ніг. Ні двері, ні вікна відчинити не вдавалось. Тож Руслан побіг до свого будинку і взяв сокиру, за допомогою якої вибив вхідні двері. Першим у будинок забіг Олександр, він знайшов жінку в одній із задимлених кімнат. Разом із Олександром вони витягли жінку на свіже повітря і віднесли її до сусідів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рятувальники гасять масштабні пожежі на торфовищах Чернігівщини

До рятувальників про пожежу зателефонували о 22:00. На місце події відразу виїхав черговий караул 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Коли рятувальники приїхали, вогнем було охоплено весь будинок.

Пожежу було ліквідовано, але для проживання це житло вже не придатне. До врятованої жінки приїхала швидка медична допомога, але від госпіталізації вона відмовилась. Зараз вона перебуває у родичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-