Рятувальники гасять масштабні пожежі на торфовищах Чернігівщини

Рятувальники гасять масштабні пожежі на торфовищах Чернігівщини

Фото
Укрінформ
За останню добу рятувальники Київщини, Сумщини та Чернігівщини ліквідували загоряння торфу на площі 2,4 га у Сновському та Козелецькому районах Чернігівської області.

Про це у Facebook повідомила прес-служба управління ДСНС у Чернігівській області.

"Упродовж минулої доби ліквідовано горіння торфу на загальній площі 2,4 га поблизу сіл Займище та Заріччя Сновського та села Данівка Козелецького районів", - йдеться у повідомленні.

До робіт із гасіння масштабних пожеж на торфовищах залучено 111 чоловік та 37 одиниць спеціальної та допоміжної техніки. Працюють рятувальники з Чернігівщини, Сумщини, Києва та Київської області, а також техніка, залучена органами місцевого самоврядування.

Учора, 24 жовтня, рятувальники ліквідували пожежу торфу на приблизно такій же площі - 2,7 га.

За інформацією управління ДСНС від 22 жовтня, вогонь на Чернігівщині охопив 60 га торфовищ у Сновському та Козелецьокому районах. Місцеві жителі розповідають, що над Сновським районом, де горить понад 58 га, стоїть димова завіса, а торф прогорів на півметра углиб.

Читайте також: ДСНС заявляє про повну ліквідацію пожежі на Ічнянському полігоні

Як відомо, гасіння торфу є дуже складною роботою. У зв’язку з цим рятувальники просять населення дотримуватись заходів пожежної безпеки під час спалювання сухої рослинності та сміття й не підпалювати суху траву. Адже нерідко саме це і стає причиною загоряння торфовищ.

Фото: Управління ДСНС у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-