У Чорноморському порту облаштували карантинний майданчик для овець, що

У Чорноморському порту облаштували карантинний майданчик для овець, що "застрягли" на митниці

Укрінформ
Для отари овець, що вижили протягом 2-тижневої тяганини ветеринарної служби у порту Чорноморськ, працівники терміналу облаштували карантинний майданчик у вигляді модерної кошари.

 25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, що пікетували порт, тварин було дозволено нагодувати сіном і яблуками і напоїти водою.Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спеціальна комісія у складі ветеринарної та інших портових служб огляне карантинний майданчик. Після цього фахівці відділять здорових тварин від тих, що загинули, і розмістять на на майданчику. Тут овець будемо утримувати, доки буде вирішуватись питання, підлягають тварини утилізації чи поверненню власниці - директору підприємства "Украніксар" Олені Севінч", - пояснив ситуацію керівник портового терміналу Віктор Махонько.

Як повідомлялося, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чорноморської міськради розглянула 25 жовтня питання про інцидент в порту і рекомендувала адміністрації морської гавані та підрозділу Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті створити на території порту Чорноморськ спеціальний майданчик для тимчасового перебування тварин, щодо яких належить здійснити карантинні заходи через відсутність належних сертифікатів та інших супроводжуючих документів.

За словами керівника Одеського облуправління Держпродспоживслужби України Володимира Кустурова, портовим службам належить забезпечити тварин кормами, водою за рахунок підприємства-власника, також створити необхідні санітарно-ветеринарні умови утримання.

Крім того, рекомендовано Держпродспоживслужбі надіслати запит відповідним органам влади Туреччини, щоб одержати від них підтвердження, чи розвантажували тварин з вантажного автомобіля на їхній території.

Читайте також: У порту Чорноморськ створять майданчик для тварин, що підпадають під карантин

12 жовтня на митниці порту Чорноморськ "застрягла" фура з 300 вівцями, частина тварин вже загинула. Овець вивезли 6 жовтня поромом до Туреччини, проте замовник живого товару до порту не прибув, овець було повернуто в Україну. Але працівники підрозділу Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті не дають дозволу на пропуск овець, мотивуючи тим, що в Туреччині бувають епідемії небезпечних хвороб. І хоча доказів того, що тварини хворі немає, фура стоїть з 12 жовтня в районі поромної переправи порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-