Над арсеналом біля Ічні відкрили небо

Над арсеналом біля Ічні відкрили небо

Укрінформ
Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) відкрило із 25 жовтня повітряний простір над місцем вибухів на складах боєприпасів в районі міста Ічня Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба підприємства у Facebook.

"Сьогодні о 00:00 ми повністю відкрили повітряний простір від поверхні Землі до нескінченності (unlimited) в радіусі 30 км від епіцентру вибухів 9 жовтня 2018 року на складах з боєприпасами в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області", - повідомив генерал-майор Олександр Волков, заступник директора Украероруху - начальник Украероцентру.

Як зазначається у повідомленні, на операційний авіатрафік ця ситуація не вплинула та жодних затримок для повітряних суден не спричинила.

Читайте також: Під Ічнею від боєприпасів очистили вже 40 ділянок

"Заходи з безпеки триватимуть до повного розмінування ділянок, прилеглих до території арсеналу, де працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС", - йдеться також у повідомленні.

Раніше у четвер у прес-службі ДСНС України повідомили, що в Ічнянському районі на Чернігівщині піротехніками очищено від боєприпасів 40 із 80 ділянок розмінування.

У Чернігівській облдержадміністрації зазначили, що в Ічнянському районі Чернігівщини, що постраждав від пожежі на військовому арсеналі, відновили понад 140 пошкоджених житлових будинків.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-