Під Ічнею від боєприпасів очистили вже 40 ділянок

Під Ічнею від боєприпасів очистили вже 40 ділянок

Укрінформ
В Ічнянському районі на Чернігівщині піротехніками очищено від боєприпасів 40 із 80 ділянок розмінування.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України

"Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 40 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-кілометрової", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вилучено понад 14 тис. 689 вибухонебезпечних предметів (за добу - 1 тис. 427), відпрацьовано 291 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу - 1). Проведено ремонт покрівель та скління вікон у 8 будинках. Всього з початку робіт відновлено 150 будівель.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 376 осіб та 94 од. техніки, у тому числі від ДСНС - 213 осіб та 61 од. техніки.

Читайте також: ДСНС заявляє про повну ліквідацію пожежі на Ічнянському полігоні

Як повідомлялось, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

24 жовтня о 18 годині керівником гасіння пожежі оголошено про її ліквідацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-