У Тернівці спростовують звинувачення у підвищенні тарифів на опалення на 57%

У Тернівці спростовують звинувачення у підвищенні тарифів на опалення на 57%

Укрінформ
У місті Тернівка Дніпропетровської області спростовують підвищення тарифів на опалення на 57%. Сезон тут розпочали зі старим тарифом, що діяв протягом 2017 року, а підвищення на 13% лише планують.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила начальник планово-економічного та виробничо-технічного відділу комунального підприємства "Тернівське житлово-комунальне підприємство" Наталя Носова.

"Тарифи на централізоване опалення у нашому підприємстві не піднімалися з 2017 року. Ми працюємо на тих, які затверджені рішенням №196 виконавчого комітету Тернівської міськради від 20 вересня 2017 року. І зараз ми лише перебуваємо у процесі коригування тарифів на тепло, які будемо погоджувати з Антимонопольним комітетом, - зазначила Носова. - У разі прийняття рішення виконкомом Тернівської міськради та погодження Антимонопольного комітету, тариф для населення підвищиться приблизно на 13 відсотків - з 23,84 грн до 26,90 грн за квадратний метр. Проте наразі опалювальний сезон підприємство почало зі старим тарифом".

За словами Носової, необхідність розпочати процедуру коригування тарифу на опалювальний сезон 2018-2019 роки виникла у зв’язку із здорожчанням вугільного концентрату, електроенергії та підвищення мінімальної зарплати.

"На початку серпня влада міста Тернівки отримала повідомлення від ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" про значне подорожчання вугільного концентрату, який використовується для опалення міста. Вугільний концентрат дорожчає з 1188,48 грн до 1460,76 грн за тону. В діючому тарифі на тепло тонна вугілля коштує 1188 гривень, але вона дорожчає майже на 300 гривень, плюс дорожчає електроенергія – коштувала 1,60 грн за кВт, а зараз буде – 1,99 за кВт, плюс заробітна платня працівникам підприємства. Це три основні складові тарифу, вартість яких підвищується", - пояснила Носова.

Причому раніше тепло у Тернівці було одним із найдешевших, бо для генерації тепла ТЖКП використовувало вугілля, яке ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" продавало місту фактично за собівартістю.

Читайте також: Тарифи на тепло у деяких регіонах "накручували" до 70% - Нацкомісія

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко зазначила, що за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органи місцевого самоврядування в окремих регіонах України необгрунтовано підвищували тарифи на тепло. За її даними, органи місцевого самоврядування в окремих регіонах збільшили тарифи на тепло до 50%, хоча не мали на це об’єктивних причин.

Зокрема, у м. Слов’янськ тарифи необгрунтовано зросли на 70,3%, у м. Тернівка – на 57,1%, у м. Івано-Франківськ – на 41%.

Також у ряді міст безпідставне зростання тарифів склало від 12,6% до 37,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-