Влада Житомира та Бердичева вважає об’єктивним підвищення тарифів на тепло

Влада Житомира та Бердичева вважає об’єктивним підвищення тарифів на тепло

Укрінформ
Представники влади міст Житомира та Бердичева запевняють, що тарифи на тепло впродовж 2017-2018 років підвищувалися об’єктивно.

Про це заявили профільні заступники міських голів Житомира та Бердичева у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"У Житомирі за останні півтора роки тариф на тепло взагалі не змінювався. Тим часом складові, які формують тариф, підвищувалися. Мова йде про те, що тричі дорожчала електроенергія, піднімалася мінімальна зарплата та зростали ціни на матеріали. Тому підвищення тарифу на тепло є об’єктивним", - пояснив заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

У Бердичеві зростання цін на тепло також вважають обгрунтованим і готові надати всі розрахунки.

"Ціну на тепло у місті підвищили тільки на початку цього року, і вона об’єктивна з огляду на дві вагомі причини. По-перше, зросли тарифи на електроенергію, а, по-друге, підвищилася мінімальна зарплата, розміри якої були передбачені у державному бюджеті", - зауважив заступник Бердичівського міського голови Сергій Онофрійчук.

Читайте також: Тарифи на тепло у деяких регіонах "накручували" до 70% - Нацкомісія

Як відомо у вівторок, 23 жовтня, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко опублікувала інформацію про те, що попри збереження стабільних цін на газ, місцева влада підвищувала тарифи на тепло у багатьох містах. Щодо Житомира, то йшлося про зростання на 12,2%, а в Бердичеві – на 17,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-