Мер Херсона вже не хоче змінювати склад виконкому

Мер Херсона вже не хоче змінювати склад виконкому

Укрінформ
Мер Херсона Володимир Миколаєнко, який 17 жовтня заявив, що вніс до міськради питання щодо зміни складу виконкому, у п'ятницю відмовився від реалізації своєї ідеї на даній сесії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, четверте питання порядку денного. У мене пропозиція: ніяких змін (у складі виконкому - ред.), ротація не буде відбуватися", - наголосив Миколаєнко.

При цьому, додав він, у складі виконкому є три вакантні місця, і на ці місця він запропонував включити конкретні персоналії: три керівника районних у місті Херсоні рад - Кондратова Владислава Андрійовича, Чорненьку Наталію Євгенівну і Задніпряного Андрія Вікторовича.

Під час голосування депутати підтримали цю пропозицію. За неї проголосували 41 із 48 депутатів, присутніх на момент голосування в сесійній залі. 7 депутатів не голосували.

Разом з тим, під час розгляду на сесії даного питання, перед внесенням мером на голосування своєї пропозиції, депутат міської ради Дмитро Ільченко запропонував зняти дане питання з порядку денного сесії як таке, що було внесено міським головою всупереч закону України про місцеве самоврядування та регламенту Херсонської міської ради.

Як зазначив Ільченко, депутати Херсонської міської ради до цих пір не мають на руках проекту рішення сесії по даному питанню, хоча мали отримати його ще до початку сесії. Також це питання не розглядалося на постійних депутатських комісіях міськради, хоча підлягає обов'язковому його розгляду там. "Я нагадую, що міська рада формує виконком, а не міський голова. Саме Херсонська міська рада формує виконавчий комітет Херсонської міської ради, а не виконавчий комітет міського голови", - наголосив Ільченко.

Читайте також: У Херсоні мер планує змінити склад виконкому

Проте, як зазначив на сесії Миколаєнко, він не відмовляється повністю від ідеї оновлення складу виконкому і пообіцяв свої пропозиції надати у депутатські комісії.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2018 року під час очікування початку засідання виконкому міський голова Миколаєнко заявив, що хоче змінити склад виконавчого комітету міської ради і виносе дане питання на найближчу сесію міськради 19 жовтня.

Що ж до засідання виконкому міськради 17 жовтня, то воно не відбулося через відсутність кворуму - на нього із 24 членів виконкому прийшли лише 12.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-