На Харківщині призовникам про військкомат нагадуватимуть спецкомісії

На Харківщині призовникам про військкомат нагадуватимуть спецкомісії

Укрінформ
На Харківщині створено спеціальні комісії, які нагадують призовникам про необхідність з’явитися у військкомат після оголошення призову.

Про це розповів на прес-конференції військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За законом, призовник зобов'язаний з’явитися у військкомат після оголошення призову без будь-яких нагадувань і без вручення повістки. Але оскільки не з’явилися вже близько 1,5 тис. осіб, члени комісій перевіряють документи у юнаків призовного віку (18-27 років ред.), у тому числі, на вулиці", - зазначив Калгушкін.

За його словами, якщо комісія виявить призовника, то йому пояснять, в який військкомат він має прийти.

Читайте також: Головлікар вимагав від ветерана АТО півтисячі доларів за посаду медбрата

"Ні у юнаків, ні у батьків немає жодних причин боятися строкової військової служби. Хлопців після навчання направляють тільки у військові частини за місцем їх дислокації. На територію проведення ООС юнаків не відправляють", - додав Калгушкін.

За його словами, про випадки порушення законодавства з боку членів комісії необхідно повідомляти в облвійськкомат: "Буде проведено розслідування для профілактики таких порушень".

Водночас, у мережі опубліковано відео, де зафіксовано момент, коли члени комісії зупинили юнака на вулиці. Той відмовився надати документи і кинувся тікати. Його зупинили, збивши з ніг. Перехожі виступили на захист утікача і кричали: "Відпустіть дитину!". Зараз відео заблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-