Визначено ОТГ, які візьмуть участь в програмі просторового планування

Визначено ОТГ, які візьмуть участь в програмі просторового планування

Децентралізація
Укрінформ
30 ОТГ стануть учасниками програми «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад». Програма передбачає навчання представників місцевої влади сучаним підходам у плануванні міського та регіонального розвитку.

Про це повідомляє портал "Децентралізація"

"З 12  жовтня CANactions School for Urban Studies отримала 101 заявку від об'єднаних територіальних громад з 19 областей України. До участі у програмі відібрано 30 об'єднаних територіальних громад", - йдеться у повідомленні.

Загалом для участі в програмі було відібрано 10 міських об'єднаних територіальних громад з Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запрорізької, Львівської, Сумської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей. А також 9 селищних та 11 сільських об'єднаних тергромад. Повний перелік ОТГ, що відібрані до участь в програмі, оприлюднений на сайті "Децентралізація"

Метою програми є підвищення компетентності представників органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань та місцевого бізнесу у плануванні просторового розвитку ОТГ. Учасників ознайомлять з сучасними підходами та інструментами планування міського і регіонального розвитку. Також планується професійна підготовка фахівців у сфері просторового планування із застосування інструментів стратегічного дизайну та інтегрованого підходу до планування територій у реальних умовах ОТГ в Україні.

Зокрема представники ОТГ в ході навчання отримають досвід комплексного професійного аналізу містобудівної та стратегічної документації ОТГ, вивчення потенціалів і перешкод для просторового розвитку поселень в межах ОТГ в контексті області та регіону. А також зможуть розробити концепцію просторового розвитку - опорного документу, який враховує стратегічні пріоритети розвитку громади з плануванням використання земель та розвитку інфраструктури у найближчі 10-15 років. Учасники також напрацюють прототипи пілотних проектів (інфраструктурних об'єктів, громадських просторів, локальних акцій та ініціатив), що можуть бути використані для залучення інвестицій; опанують компетенції у оцінці та розробці вимог до стратегій розвитку територій та технічних завдань на розробку містобудівної документації.

Фахівці у сфері просторового планування отримають досвід застосування інструментів стратегічного просторового планування та проведення досліджень розвитку територій, ознайомляться з прикладами українських ОТГ та по закінченню програми зможуть налагодити професійну взаємодію з органами місцевого самоврядування та міжнародними проектами технічної допомоги; сформують навички учасницького планування через роботу з представниками ОТГ.

Навчання розпочнеться восени 2018 року, його пройдуть 180 представників об'єднаних тергромад та 30 фахівців у сфері просторового планування. Загальна тривалість програми складає 11 місяців. 

Програма «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад» організована CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

Читайте також: Громади на Донеччині навчалися реалізації бюджетів розвитку ОТГ

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-