На Донеччині священнослужителі різних конфесій домовилися зберігати мир – Куць

На Донеччині священнослужителі різних конфесій домовилися зберігати мир – Куць

Фото
Укрінформ
У Донецькій області священнослужителі різних конфесій домовились зберігати мир та знаходити спільні рішення на виклики, які висуває час.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«Почув розуміння та готовність священнослужителів різних конфесій зберігати мир і спокій у нашому спільному домі... Домовилися про проведення молитовних сніданків за участі представників різних релігійних організацій для того, щоб частіше зустрічатися, спілкуватися, знаходити спільні рішення на виклики, які висуває нам час», - написав очільник області, зазначаючі, що спілкувався з представниками релігійних організацій на спільній зустрічі в обладміністрації.

Він додав, що священнослужителі різних конфесій прийшли до висновку: «Просто робити свою Божу справу. Мирно. Без політичних агітацій, образ та провокацій. Люди самі оберуть, до якої церкви їм ходити».

Читайте також: Московський патріархат ніколи не був миротворцем в Україні – Der Standard

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документу (грамоти).

Водночас в РПЦ 15 жовтня заявили, що розривають зв'язки із Константинопольським патріархатом через рішення надати автокефалію Українській церкві.

Фото: facebook.com/oleksandrkuts1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-