Під Ічнею від боєприпасів очистили 28 ділянок розмінування

Під Ічнею від боєприпасів очистили 28 ділянок розмінування

Укрінформ
Під Ічнею на Чернігівщині триває очищення піротехнічними підрозділами ДСНС прилеглої до арсеналу території.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 28 із 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової”, - йдеться у повідомленні.

Вилучено 3 тис. 641 вибухонебезпечних предмета (за добу – 1 тис. 352), відпрацьовано 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 5).

Протягом минулого дня пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища (200 тонн) на території арсеналу та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (324 тонни). Від пожежного потяга на гасіння подано 180 тонн води.

Читайте також: Комітет ВР запропонує 2 мільярди для Міноборони на нові арсенали

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 631 особа та 151 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 276 осіб та 85 од. техніки.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС 

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-