Сумщині бракує професійних психологів - ОДА

Сумщині бракує професійних психологів - ОДА

Укрінформ
На Сумщині існує дуже велике навантаження на соціальних працівників, які обслуговують учасників ООС, і вони потребують підтримки.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив заступник голови ОДА Іван Боршош.

“На Сумщині більше 10 тисяч осіб брали участь в операції Об’єднаних сил. А їх обслуговує приблизно 12-15 соціальних працівників. І вони неймовірно перевантажені”, - зауважив посадовець.

Крім допомоги військовим, ці особи здійснюють соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей тощо. Тобто, соціальної підтримки в Сумській області наразі потребують десятки тисяч людей. І усе це лягає на їхні плечі.

Читайте також: Діти учасників АТО з Сумщини відпочили у Хорватії

“Вже впродовж року ми б’ємося над проблемою відсутності професійних кадрів у районах, у першу чергу, психологів. Є доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про те, що в кожній об’єднаній територіальній громаді, райдержадміністрації та міській раді має бути професійний психолог. І не треба говорити, що немає кадрів. Я пропоную такі варіанти виходу із ситуації – перенавчання, перекваліфікація на трьох базах – Сумський державний університет, СумДПУ ім. А.С. Макаренка і державна служба зайнятості та збільшення чисельності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», - заявив заступник голови ОДА.

Він звернувся до голів райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та керівників міст регіону знайти можливість у своїй роботі здійснювати психологічний супровід військових та їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-