На Миколаївщині цьогоріч очікують урожай винограду на 50% більший, ніж торік

На Миколаївщині цьогоріч очікують урожай винограду на 50% більший, ніж торік

Укрінформ
Миколаївські виноградарі цьогоріч зберуть урожай сонячної ягоди наполовину більший, аніж торік. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор корпорації „Миколаївсадвинпром”, кандидат економічних наук Вадим Филиппович.

«Торік сільгосппідприємства Миколаївщини, які займаються промисловим вирощуванням винограду, зібрали його 17,9 тисячі тонн, а нині очікують до 27 тисяч тонн. Це на 50 відсотків більше. У 2017 році урожай було втрачено через аномальні заморозки - до мінус 5 градусів, які спостерігалися у квітні-травні. Вони завдали чималих збитків виноградарям, а відтак, зібрано менший, ніж планувалося урожай сонячної ягоди», - розповів Филиппович.

Читайте також: Через збитковість дрібні садівники змушені залишати врожаї яблук у садах

За його словами, у цьому сезоні природа сприяла сільгоспвиробникам – винограду вродило багато. Наразі на виноградниках ще кипить робота, але завершити збір урожаю більшість підприємств планують вже за кілька днів – до 20 жовтня. Термін збору довелося продовжити через брак робочих рук. Але наразі суха та тепла погода сприяє виноградарям.

Паралельно триває і переробка винограду на виноматеріали. У цьому році планується отримати близько 1,8 мільйона декалітрів високоякісних виноматеріалів.

Виноградарство та виноробство є однією з провідних галузей агропромислового виробництва Миколаївщини. Частка продукції миколаївських виноробів становить біля 15 відсотків від загальних обсягів виробництва вина в Україні.

Кількість зайнятих у цих галузях селян сягає близько 7 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-