На Одещині зафіксували ще один випадок сибірки

На Одещині зафіксували ще один випадок сибірки

Укрінформ
У Саратському районі Одещини, де 2 жовтня виявили спалах інфекції сибірки, зафіксували другий випадок зараження свійської тварини цією небезпечною хворобою.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Саратській райдержадміністрації.

"Власник господарства у селі Миколаївка-Новоросійська помітив ознаки недуги у корови, яка "впала на ноги" і звернувся до фахівців. Зооветеринари негайно прибули на місце і невдовзі підтвердили наявність збудника сибірки. Ніхто з людей не постраждав. Вжито заходів для локалізації  спалаху", - зазначили у РДА.

Спеціалісти Управління Держпродспоживслужби в Одеській області та Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дезінфікували приміщення та подвір’я, де утримувалася хвора тварина. Оголошено карантин, в рамках якого заборонено вивозити м'ясо і молоко з цього населеного пункту, вжито комплекс інших заходів для локалізації спалаху сибірської виразки.

Читайте також: Випадок “сибірки” на Житомирщині не підтвердився

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Саратському районі Одеської області п'ятеро жителів одного з сіл заразилися паличкою сибірки від хворої корови.

Також на Житомирщині у 35-річної жительки села Біли Коростенського району підозрювали зараження сибіркою, але підозри не підтвердилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-