На Миколаївщині з початку року працевлаштовано кожного четвертого учасника АТО

На Миколаївщині з початку року працевлаштовано кожного четвертого учасника АТО

Укрінформ
На Миколаївщині з початку року служба зайнятості працевлаштувала кожного четвертого учасника АТО, з тих, що до них звернулися. 12 з них започаткували власну справу.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Миколаївського ОЦЗ.

«За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштований кожен четвертий АТОвець (302 особи). Загалом, 1126 учасників АТО отримали комплекс соціальних послуг в службі зайнятості Миколаївської області за січень-вересень 2018 року. З них отримували допомогу з безробіття 869 осіб, середній розмір якої становив 4039 грн», - розповів директор Миколаївської обласної служби зайнятості Дмитро Оборонько.

За його словами, учасникам АТО приділяється окрема увага фахівців-психологів, юристів і особистих консультантів. При цьому учасники АТО – це найкращі претенденти на роботу, вони дисципліновані, командно орієнтовані, прагнуть досягати поставленої мети.

Колишні військовослужбовці наразі працюють поліцейськими, монтажниками мереж зв’язку, слюсарями-ремонтниками, водіями, юристами тощо на різних підприємствах, в установах, організаціях як державних, так і приватних, дехто повернувся до лав військовослужбовців.

Читайте також: До столичної служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

Крім того, протягом січня-вересня поточного року 12 безробітних з числа учасників АТО започаткували власну справу шляхом отримання одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності. Середній розмір такої допомоги становив 35,7 тис. грн, а максимальна сума – майже 60 тис. грн.

Власні справи були відкриті за такими напрямами як ремонт комп’ютерів та периферійного устаткування, надання послуг перевезення речей (переїзду), роздрібна торгівля, виготовлення виробів із бетону для будівництва, вирощування ягід, горіхів, тощо.

Так, наприклад, колишній безробітний з Миколаєва, отримавши одноразово допомогу з безробіття, відкрив першу в Миколаєві міні-кав’ярню «VeteranoCoffee». А інший захисник відкрив салон краси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-