Херсонська облрада просить райони та міста передбачити гроші на “швидкі”

Херсонська облрада просить райони та міста передбачити гроші на “швидкі”

Укрінформ
Депутати Херсонської облради на сесії у п'ятницю прийняли звернення до керівництва районів області та міст обласного значення з проханням передбачити в місцевих бюджетах на 2019 рік кошти на утримання карет "Швидкої допомоги".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу підтримати звернення депутатів Херсонської обласної ради до голів районних рад, голів міст обласного значення щодо належного функціонування нашого нового комунального закладу "Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". На сьогодні, проаналізувавши ситуацію, яка склалася, чітко видно, що коштів бракує в обласному бюджеті. Тому пропонуємо звернутися саме до голів районних рад та міст про допомогу. Щоб вони змогли передбачити на 2019 рік кошти саме для утримання транспортних засобів (карет "Швидкої допомоги" - ред.)", - сказала у виступі на сесії депутат обласної ради, заступник голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради Оксана Стогній.

Читайте також: МОЗ пояснило лікарням, як “безболісно” пережити медреформу

Як вона зазначила, вартість пального для автомобілів наразі є дуже високою, а у карет "Швидкої допомоги", які працюють 24 години на добу, пробіг дуже великий. "Крім того, 4 рази на рік треба замінити масло на кожній машині, один раз на рік треба замінити гуму, і акумулятор. Тобто, це величезні кошти, яких бракує сьогодні в обласному бюджеті. Просимо районні ради, адміністрації допомогти нам в цьому в 2019 році, від цього залежить життя людей", - наголосила Стогній.

За дане звернення проголосували на сесії 43 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-