Президент доручив обладнати системами автоматизованого захисту всі арсенали

Президент доручив обладнати системами автоматизованого захисту всі арсенали

Укрінформ
Петро Порошенко доручив у найкоротші терміни обладнати всі сховища боєприпасів, включно з майданчиками зберігання відкритого типу, системами автоматизованої охорони, протипожежної безпеки і оповіщення, щоб мінімізувати вплив людського фактора.

Про це глава держави заявив під час інспектування 47-го арсеналу Збройних сил України у Цвітосі на Хмельниччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я даю завдання, щоб системи автоматизованого захисту і мінімізації людського фактора були запроваджені на всіх без винятку арсеналах у найкоротші терміни, навіть там, де у нас поки що немає можливості перейти від майданчиків відкритого зберігання", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що у 2014 році 80% боєприпасів на арсеналі у Цвітосі зберігалися на відкритих майданчиках, а в 2018 році 72% боєприпасів зберігаються в аркових або закритих сховищах, які забезпечують якісне зберігання.

"Це та відстань, яку ми пройшли за чотири роки", - акцентував Порошенко.

Він висловив упевненість, що часові терміни реконструкції арсеналу, яка відбувається за стандартами НАТО, будуть дотримані, і пообіцяв особисто проконтролювати введення сховища в експлуатацію.

Читайте також: Нові автоматизовані арсенали зведуть майже до нуля людський фактор - Порошенко

Як повідомлялося, раніше на зустрічі з командирами бригад Збройних сил, Нацгвардії і Державної прикордонної служби в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область Президент поінформував, що реконструкція арсеналу в Цвітосі передбачає будівництво 37 залізобетонних сховищ, 70 км електромереж, 20 км водогонів, 15 кілометрів доріг із твердим покриттям, а її вартість становить 1 мільярд 250 млн гривень.

Він також зазначив, що цього року запроектовано початок будівництва 15 сучасних сховищ боєприпасів із автоматичними системами охорони, протипожежної безпеки і оповіщення, які виключають диверсії і зводять майже до нуля людський фактор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-