В Україні стартував міжнародний волонтерський проект

В Україні стартував міжнародний волонтерський проект "Порятунок без кордонів"

Фото
Укрінформ
В Україні стартував проект "Порятунок без кордонів". Першим регіоном, що долучився до міжнародної волонтерської спільноти, стала Дніпропетровщина.

Про це розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Денис Сурков, повідомляє прес-служба ОДА.

«Ситуація, коли людина може опинитися на межі життя та смерті, може виникнути у будь-який момент. Це й різні надзвичайні обставини, і раптова зупинка серця. Коли постраждалий потребує невідкладної допомоги ще до приїзду «швидкої». Відлік – щосекундний. У такий момент наплічники, оснащені всім необхідним, – якраз те, що потрібно», – зазначив Сурков.

Наплічники невідкладної медичної допомоги незамінні при масових ДТП, пораненнях, раптовій зупинці серця, кровотечах. Волонтери зобов’язуються скрізь брати їх із собою.

На Дніпропетровщині стартував міжнародний волонтерський проект «Порятунок без кордонів» / Фото: adm.dp.gov.ua

У «наплічнику-укладці» – життєво необхідні набори для зупинки критичної кровотечі та проведення серцево-легеневої реанімації. Це джгути, бандажі, повітропроводи, респіратори, дихальні мішки для штучної вентиляції легенів, шийні комірці, лицьові маски: комплекти – для дітей і дорослих.

Першими виявили бажання «озброїтися» наплічниками-«рятівниками» 15 дніпровських волонтерів. Всі вони – медики. Це і лікарі, і викладачі, й інструктори з тактичної медицини.

Читайте також: У Дніпрі показали фільм про полонених та зниклих безвісти на сході України

В ОДА зазначають, що перші 15 волонтерів – лише початок проекту. Долучитися до нього може будь-хто. Головний критерій при відборі – впевненість у власних силах. А ще – рішучий намір: «Я хочу і зможу допомогти людині». Якщо волонтер не матиме медичної освіти, для нього організують обов’язкове навчання.

«Порятунок без кордонів» – спільний проект Дніпропетровської ОДА та міжнародної волонтерської організації SSF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-