Вибухи під Ічнею: ДСНС планує розмінувати територію до 15 грудня

Вибухи під Ічнею: ДСНС планує розмінувати територію до 15 грудня

Укрінформ
ДСНС планує розмінувати прилеглу до 6-го арсеналу Міністерства оборони територію під Ічнею до 15 грудня.

Про це голова ДСНС Микола Чечоткін сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розроблено план очищення 16-кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів. Відповідно до плану, очищення 79 тис. га території піротехнічними підрозділами ДСНС планується завершити до 15 грудня 2018 року", - розповів Чечоткін.

Раніше повідомлялося, що у район надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю понад 1 тис. осіб та 212 одиниць техніки, у тому числі від: ДСНС - 257 осіб та 74 одиниць техніки.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів — Полторак

Для координації сил та надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Із 16-ти кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. Із них через розгорнуті евакуаційні пункти вивезено 4 тис. 300 осіб, понад 8 тис. 200 осіб виїхали самостійно. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

У 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Для запобігання надзвичайним ситуаціям відключено 11 населених пунктів від газопостачання та 7 від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Підрозділи ДСНС врятували16 осіб, з них 2 дітей, з 5-кілометрової зони ураження (с. Августівка). Піротехнічні підрозділи відпрацювали 37 заявок від місцевого населення. Роботи продовжуються.

У готовності до застосування утримується пожежна та медична авіація ДСНС.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-