На арсеналі під Ічнею боєприпаси вибухають раз на 10 хвилин — Міноборони

На арсеналі під Ічнею боєприпаси вибухають раз на 10 хвилин — Міноборони

Укрінформ
Авіація ДСНС здійснила два скидання води над осередками тління на території 6-го Арсеналу, осередки займання пожежі локалізовано.

Про це з місця надзвичайної події повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міноборони України полковник Олексій Чернобай.

"Станом на 10.30, осередки займання пожежі локалізовано. Інтенсивність вибухів значно знизилась, йде тенденція на покращення ситуації на території Арсеналу. Наразі фіксуються вибухи боєприпасів з періодичністю 1 вибух на 10 хвилин. Вранці оперативна група здійснила обліт технічної території 6-го Арсеналу та провела моніторинг осередків займання", — повідомив він.

За його словами, значне зменшення вибухів та задимленості території Арсеналу дозволило оперативному штабу з ліквідації наслідків задіяти авіацію та аеророзвідку над місцем надзвичайної події.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін також підтверджує зменшення частоти вибухів у Ічнянському районі на Чернігівщині.

Читайте також: Полторак припускає, що на арсеналі під Ічнею могли закласти вибухівку

До локалізації пожежі також залучена техніка підрозділів ЗС України. Зокрема, на місці події працюють інженерні машини розгородження (ІМР) та чотири пожежні танки ГПМ-54. Завдяки злагодженій роботі на спеціальній техніці територія займання значно зменшилась.

В населених пунктах, прилеглих до місця надзвичайної події, працюють патрулі Військової служби правопорядку у ЗС України з метою упередження можливих випадків мародерства, виявлення можливих залишків боєприпасів та проведення інформування місцевого населення про небезпечні предмети.

З метою убезпечення життя місцевого населення організовано повну взаємодію підрозділів ЗС України, Національної поліції, Служби безпеки України, Військової прокуратури та органів місцевої влади.

Полковник Чернобай підкреслив, що військовослужбовці ЗС України та інших військових формувань, які перебувають на місці надзвичайної події, працюватимуть й надалі до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася на 6-му Арсеналі.

Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-