Уряд виділить сто мільйонів постраждалим від вибухів під Ічнею - Гройсман

Уряд виділить сто мільйонів постраждалим від вибухів під Ічнею - Гройсман

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів України виділить кошти з резервного фонду у розмірі 100 млн грн на відшкодування збитків жителям Ічнянського району Чернігівської області, які могли спричинити вибухи на складі боєприпасів військової частини А-1479.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми приймемо рішення про те, щоб виділити 100 мільйонів відповідно на відновлення у Чернігівській області по тих пунктах, де була проблема або були руйнування," - сказав Гройсман.

За його словами, нині треба зосередити увагу на тому, аби відновити усе зруйноване. 

Прем'єр-міністр зазначив, що нині розглядається декілька версій щодо причин цієї надзвичайної ситуації. "Виключати жодної версії, і диверсійної роботи, і будь-якої іншої, зараз неможливо. І це теж ми маємо розуміти. Але це не тільки пряма атака ворога, це не тільки те, що відбувається на артсховищах, а ви бачите, що як тільки щось відбувається, одразу починається ще й інший сплеск інформаційний", - наголосив він.

Гройсман додав, що у вівторок було багато дезінформації щодо ситуації на Чернігівщині, а ДСНС та психологи змушені потім багато працювати аби спростувати неправдиву інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, в район надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю понад 1 тис. осіб та 212 одиниць техніки, у тому числі від: ДСНС - 257 осіб та 74 одиниць техніки.

Для координації сил та надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Із 16-ти кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. Із них через розгорнуті евакуаційні пункти вивезено 4 тис. 300 осіб, понад 8 тис. 200 осіб виїхали самостійно. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

У 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Для запобігання надзвичайним ситуаціям відключено 11 населених пунктів від газопостачання та 7 від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Підрозділи ДСНС врятували16 осіб, з них 2 дітей, з 5-кілометрової зони ураження (с. Августівка). Піротехнічні підрозділи відпрацьовали 37 заявок від місцевого населення. Роботи продовжуються.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: Фріз вважає за потрібне встановити "залізну завісу" на кордоні з РФ

У готовності до застосування утримується пожежна та медична авіація ДСНС.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-