Під Ічнею досі детонують боєприпаси - чути поодинокі вибухи

Під Ічнею досі детонують боєприпаси - чути поодинокі вибухи

Укрінформ
Станом на 7 годину 10 жовтня на території військового складу в Ічнянському районі Чернігівщини спостерігаються поодинокі випадки детонації боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Станом на 7 годину 10 жовтня на території військового складу спостерігаються поодинокі випадки детонації боєприпасів. Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в район надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю понад 1 тис. осіб та 212 одиниць техніки, у тому числі від: ДСНС - 257 осіб та 74 одиниць техніки.

Для координації залучених сил та надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Як повідомлялося, о 3 год. 40 хв. 9 жовтня до ДСНС надійшла інформація про те, що на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Із 16-ти кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. Із них, через розгорнуті евакуаційні пункти вивезено 4 тис. 300 осіб, понад 8 тис. 200 осіб виїхали самостійно. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

У 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога. 

Читайте також: Пожежу під Ічнею локалізували на третину, але вибухи лунають кожні 4-5 хвилин

Для попередження надзвичайних ситуацій відключено 11 населених пунктів від газопостачання та 7 від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Підрозділами ДСНС врятовано 16 осіб, з них 2 дітей, з 5-кілометрової зони ураження (с. Августівка). Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 37 заявок від місцевого населення. Роботи продовжуються.

В готовності до застосування утримується пожежна та медична авіація ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-