Пожежу під Ічнею локалізували на третину, але вибухи лунають кожні 4-5 хвилин

Пожежу під Ічнею локалізували на третину, але вибухи лунають кожні 4-5 хвилин

Фото
Укрінформ
Пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень військової частини А1479 Збройних сил України локалізовано на 35%, інтенсивність вибухів складає 1 вибух на 4-5 хвилин.

Про це інформує управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України.

«За оперативною інформацією локалізовано 35 відсотків пожежі. Інтенсивність вибухів складає 1 вибух на 4-5 хвилин», - ідеться в повідомленні, де вказана інформація станом на 19:00.

Зазначається, що оперативний штаб із ліквідації наслідків надзвичайної події на чолі із начальником Генерального штабу - головнокомандувачем ЗС України генералом армії України Віктором Муженком продовжує роботу на території 6-го арсеналу.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: основна версія поліції - це диверсія РФ

Загалом залучено до локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації 230 військовослужбовців та 43 одиниці техніки пожежних та інженерних підрозділів Збройних сил України. Зокрема: пожежні танки ГПМ-54, пожежні автомобілі, інженерні машини розгородження ІМР-2, безпілотні літальні апарати для аеророзвідки.

Окрім того, налагоджена взаємодія залучених сил та засобів від ЗС України з підрозділами від ДСНС України, Нацгвардії та Нацполіції, особовий склад яких загальною чисельністю більше 500 осіб та 90 одиниць спеціальної техніки проводить першочергові рятувальні роботи в районі надзвичайної ситуації.

У Міноборони повідомляють, що «всі військовослужбовці строкової служби були евакуйовані та не залучаються до ліквідації наслідків надзвичайної події» та просять ЗМІ «використовувати лише правдиву та перевірену інформацію».

Зазначається також, що продовжують проводитися відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону України.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Із небезпечної зони евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Інформація про постраждалих внаслідок вибухів офіційно не надходила.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу гарячої лінії за номером (046) 2-678-274, (046) 3-321-445.

Окрім того, за контактним телефоном для довідок та уточнень громадян працює Відділ морально-психологічного забезпечення озброєння Збройних сил України (044) 454-46-69.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-