Пожежа на складах на Чернігівщині: слідство не виключає теракт

Пожежа на складах на Чернігівщині: слідство не виключає теракт

Укрінформ
Слідство не відкидає версію теракту в рамках розслідування справи про пожежу та вибухи на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Версію теракту слідство також не відкидає. Зокрема, вона також опрацьовується фахівцями оперативних підрозділів правоохоронних органів та Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, на даний час тривають допити чатових воєнізованої охорони ЗСУ, які здійснювали безпосередню охорону території зберігання боєприпасів, та інших свідків події. Уточнюються завдані збитки.

При цьому у відомстві запевняють, що інтенсивність вибухів зменшилася.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

Водночас міністр оборони Степан Полторак заявив, що о 3:20 ранку 9 жовтня одночасно були підірвані три сховища арсеналу, а вже за 20 хвилин був здійснений підрив ще кількох сховищ.

За його словами, на момент підриву склади були заповнені на 50%, а найбільш дефіцитні та критично важливі для ЗСУ боєприпаси з 6-го військового арсеналу раніше були передислоковані на інші арсенали і бази з захищеним типом зберігання.

Читайте також: Порошенко вимагає швидких результатів розслідування вибухів під Ічнею

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

У Міноборони інформували, що станом на 15:00 внаслідок детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу.

Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-