Порошенко вимагає швидких результатів розслідування вибухів під Ічнею

Порошенко вимагає швидких результатів розслідування вибухів під Ічнею

Укрінформ
Президент Петро Порошенко очікує оперативного та відповідального розслідування вибухів на артскладах поблизу Ічні на Чернігівщині.

Про це він заявив під час наради з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба глави держави.

"Хочу окремо наголосити, що я чекаю швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних", - сказав Порошенко, звертаючись до присутніх на нараді головного військового прокурора Анатолія Матіоса та першого заступника голови СБУ Віталія Малікова.

Водночас Президент наголосив, що ситуація, коли "одночасно маємо підриви трьох складів, а за 20 хвилин після того одночасно підриваються ще шість складів", на яких зберігалася не стрілецька зброя чи розкомплектовані боєприпаси, а саме реактивні системи залпового вогню, потребує ретельного розслідування.

Як зауважили в АП, за даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

У свою чергу міністр оборони Степан Полторак проінформував, що о 3:20 ранку 9 жовтня одночасно були підірвані три сховища арсеналу, а вже за 20 хвилин був здійснений підрив ще кількох сховищ.

За його словами, на момент підриву склади були заповнені на 50%, а найбільш дефіцитні та критично важливі для ЗСУ боєприпаси з 6-го військового арсеналу раніше були передислоковані на інші арсенали і бази з захищеним типом зберігання.

Читайте також: Ліквідація наслідків вибухів під Ічнею триватиме цілодобово

Він також зауважив, що станом на 15:00 годину внаслідок детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Із небезпечної зони евакуйовано понад 12 тисяч осіб.

У Міноборони заявляли, що пожежі на складах боєприпасів передували вибухи у різних місцях арсеналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-