Ічня стоїть порожня, проте руйнувань немає - очевидець

Ічня стоїть порожня, проте руйнувань немає - очевидець

Фото
Укрінформ
Майже всі жителі Ічні евакуювалися через вибухи на артскладах неподалік, наразі не працюють ні магазини, ні аптеки, відсутній газ, проте є світло та вода і не спостерігається явних руйнувань.

Про це Укрінформу розповів житель міста Володимир.

“Зараз таке відчуття, наче місто вимерло - на вулицях ані душі! Усі аптеки й магазини зачинені - ніде й ліків чи хліба, цигарок купити”, - сказав він.

За його словами, більшість жителів Ічні виїхали, хто власним транспортом, хто з рятувальниками, а ті, хто лишився, сидять по домівках.

Водночас чоловік запевнив, що вулиці активно патрулюються поліцейськими, випадків мародерства, за його інформацією, поки не було.

Крім того, він розповів, що газопостачання в місті відсутнє, вода є, але малий напір, а от постачання електроенергії нещодавно відновилося.

Наразі, як зазначив Володимир, вибухів уже не чути, мобільний зв’язок працює.

Він також поділився з Укрінформом фото, на якому видно потрапляння снаряда у заасфальтовану ділянку на околиці міста, але наголосив, що загалом руйнувань по місту не помітно.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: ДСНС розміновує 16-кілометрову зону

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Із небезпечної зони евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Інформація про постраждалих внаслідок вибухів офіційно не надходила.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони також не виключають диверсію.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу Гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-