Вибухи під Ічнею: ДСНС розміновує 16-кілометрову зону

Вибухи під Ічнею: ДСНС розміновує 16-кілометрову зону

Укрінформ
У Чернігівській області від вибухонебезпечних предметів потрібно очистити 16-кілометрову зону, щоб населення могло повернутися до нормальних умов життя.

Про це сказав перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький під час брифінгу, повідомляє прес-служба ДСНС України.

«У 16-кілометровій зоні будуть проведені роботи з очищення території від ВНП, щоб населення могло повернутися до нормальних умов життя», - сказав він.

За словами Мельчуцького, наразі в оперативному порядку піротехнічні підрозділи вже виконують завдання з розмінування.

«Працює 5 розрахунків і цього поки що достатньо», - зазначив він. Мельчуцький додав, що буде сформований загін у кількості 107 співробітників ДСНС.

Крім того, на територію арсеналу під Ічнею для локалізації пожежі прибули дві бойові машини розмінування (БРМ)

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

“Станом на 14 год. 00 хв. для локалізації пожежі на 6-й арсенал прибули дві бойові машини розмінування (БРМ) для підсилення штатної пожежної та іншої техніки Збройних сил України”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів значно зменшилась. Враховуючи фактор зменшення задимленості, оперативним штабом прийнято рішення про використання безпілотних літальних апаратів з метою аеророзвідки.

Як повідомлялося раніше, до локалізації та гасіння пожежі на 6-й арсенал прибув ще один пожежний танк ГПМ-54 з 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

За інформацією прес-служби ДСНС України, з 04 год. 22 хв. закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено, електро- та газопостачання в населених пунктах, що попадають в зону можливого ураження, відімкнено.

Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки уточнюються.

Вжито відповідних обмежувальних заходів по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону.

Читайте також: Вибухи на складах під Ічнею обійшлися без жертв - ОДА

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Над місцем події в зоні можливого ураження закрито повітряний простір та обмежено рух автомобільного транспорту. За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство.

Із зони можливого ураження евакуйовано понад 12 тисяч осіб до населених пунктів Іржевець, Парафіївка та Івангород..

Фото: прес-служба ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-