На військовому складі під Ічнею лунають поодинокі вибухи - Міноборони

На військовому складі під Ічнею лунають поодинокі вибухи - Міноборони

Укрінформ
На військовому складі в Чернігівській області локалізовано осередки пожежі.

Про це повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай, інформує відомство.

"Станом на 14.00 осередки пожежі локалізовано. Інтенсивність вибухів продовжує зменшуватись, над територією складів спостерігається задимленість, лунають поодинокі вибухи", - сказав він.

У повідомленні також зазначається, що на місці надзвичайної події працює оперативна група, яку очолює начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко та заступник міністра оборони Ігор Павловський.

З метою локалізації пожежі на 6-й арсенал для підсилення штатної пожежної та іншої техніки Збройних сил України доставлено інженерну машину розгородження (ІМР), на місці пожежі працюють пожежні танки ГПМ-54.

Враховуючи також фактор зменшення задимленості, оперативним штабом було прийнято рішення про проведення аеророзвідки над місцем надзвичайної події, поінформували в Міноборони.

Читайте також: До селища біля артскладів через вибухи досі неможливо під’їхати

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. 

Над місцем події в зоні можливого ураження закрито повітряний простір й обмежено рух автомобільного транспорту. За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство.

Із зони можливого ураження евакуйовано понад 12 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-