У зоні вибухів під Ічнею перевіряють питну воду

У зоні вибухів під Ічнею перевіряють питну воду

Укрінформ
Спеціалісти Чернігівської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюють відбір зразків питної води у зоні вибухів поблизу Ічні на Чернігівщині.

Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Держпродспоживслужба контролює ситуацію щодо забезпечення якісними та безпечними харчовими продуктами населення, яке евакуйоване із зони вибухів в Ічні на Чернігівщині. Також фахівці здійснюють відбір зразків питної води для проведення лабораторних досліджень. В області вживаються заходи контролю за постачанням харчових продуктів та дотриманням необхідних санітарно-гігієнічних вимог», - зазначили у Держпродспоживслужбі.

У відомстві наголосили, що фахівці Держпродспоживслужби увійшли до складу оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в обласному та районних управліннях здійснюється цілодобове чергування для забезпечення оперативного реагування на можливий розвиток ситуації.

Читайте також: Через вибухи під Ічнею сусідні населені пункти сидять без світла й газу

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Над місцем події в зоні можливого ураження закрито повітряний простір й обмежено рух автомобільного транспорту. За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-