Гройсман — про контроль ситуації на Чернігівщині: Головне, аби ніхто не загинув

Гройсман — про контроль ситуації на Чернігівщині: Головне, аби ніхто не загинув

Укрінформ
Наслідки надзвичайної ситуації, що відбулася в Чернігівській області на складах військової частини А-1479, будуть подолані, все, що потрібно для безпеки людей, зроблено.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у коментарі журналістам, інформує Урядовий портал.

«Головне, аби ніхто не загинув, життя і здоров’я – пріоритет. Ми будемо слідкувати за приборканням пожежі. Ми допоможемо все відновити у разі потреби. Всіх заспокоюю»,- сказав Гройсман.

Глава уряду відвідав селище Парафіївка, де збираються мешканці прилеглих сіл, евакуйовані через вибухи боєприпасів.

Він провів засідання оперативного штабу, де визначені першочергові потреби людей і ухвалені рішення, необхідні для їхнього забезпечення. Прем’єр-міністр подякував рятувальникам та місцевій владі за оперативну евакуацію та розміщення людей.

Глава уряду нагадав, що в листопаді минулого року по всій Україні були проведені спеціальні навчання і отримані тоді навички сьогодні допомогли.

«Поліція контролює територію. Добре спрацювали місцеві органи влади. Все організовано по-людськи. І треба брати з цього приклад", – сказав Гройсман.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Станом на 9:30 з небезпечної зони евакуйовано близько 12 тисяч осіб, для вивезення людей залучено 35 автобусів. Інформація про постраждалих внаслідок вибухів офіційно не надходила.

На місці події працює оперативний штаб. До місця події направлено 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

Читайте також: Гройсман обіцяє відновити все зруйноване від вибухів на Чернігівщині

Над місцем події в зоні можливого ураження закрито повітряний простір й обмежено рух автомобільного транспорту.

За фактами вибухів прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство.

Фото: Урядовий портал 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-