Пожежу на складах під Ічнею спричинили 4 вибухи — МОУ

Пожежу на складах під Ічнею спричинили 4 вибухи — МОУ

Укрінформ
Слідство не виключає диверсії як причини виникнення пожежі на складах боєприпасів на Чернігівщині у зв'язку із встановлення факту вибухів у різних місцях арсеналу.

Про це сказав на брифінгу в Міноборони заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Родіон Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На даний момент оперативна група Генштабу, яка провела опитування, підтверджує факт вибухів у 4 місцях арсеналу. Причому вони були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла велика пожежа", - наголосив він.

При цьому Тимошенко зазначив, що крім можливої диверсії, розглядаються й інші версії пожежі на арсеналі на Чернігівщині.

Він також повідомив, що з арсеналу вивезено близько 50% боєприпасів великого калібру.

Крім того, Тимошенко додав, що на даний час інформації про поранених і травмованих серед військовослужбовців та місцевих жителів немає.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. З місця події евакуювали близько 12 тис. осіб.

Читайте також: Гройсман обіцяє відновити все зруйноване від вибухів на Чернігівщині

В СБУ заявили, що відпрацьовують версію про можливу диверсію на арсеналі в Ічнянському районі. На місце прибула слідчо-оперативна група Центрального апарату Служби безпеки України та керівництво Служби.

На Чернігівщині також працює штаб на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та головою ДСНС України Миколою Чечоткіним.

За даними МВС, на території військового складу, де сталася пожежа, знаходиться орієнтовно 88 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-