Нацслужба здоров’я запускає програму

Нацслужба здоров’я запускає програму "Безкоштовна діагностика"

Децентралізація
Укрінформ
Національна Служба здоров’я України (НСЗУ) запускає Програму «Безкоштовна діагностика». З наступного року за направленням лікаря пацієнти зможуть пройти у поліклініках безкоштовне обстеження.

Про це повідомила завідувач кафедрою соціальної медицини Івано-Франківського медичного університету, експерт Програми «U-LEAD з Європою», професор Орина Децик під час семінару щодо реформування первинної медичної допомоги в області, організованого Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), створеним за програмою «U-LEAD з Європою».

«Національна служба здоров’я України наступного року запускає програму «Безкоштовна діагностика» у поліклініках, які підпишуть з нею угоду. В цих поліклініках за направленням лікаря, який надає первинну медичну допомогу, можна буде отримати пакет безоплатної діагностики. Там буде проходження УЗД, рентген, мамографія та інші високовартісні обстеження», - повідомила професор.

Вона додала, що за направленням лікаря первинної меддопомоги всі консультації вузькопрофільних спеціалістів будуть для пацієнтів теж безкоштовними.

Наразі в Івано-Франківській області 19 закладів охорони здоров’я підписали угоди з НСЗУ. Близько 20% пацієнтів знайшли свого лікаря і уклали з ним декларації.

Читайте також: МОЗ віддає програму "Доступні ліки” Нацслужбі здоров'я

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Івано-Франківський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-