Поліція розглядає три версії нападу на Михайлика

Поліція розглядає три версії нападу на Михайлика

Укрінформ
Поліція наразі розглядає три основні версії нападу на активіста Олега Михайлика. Раніше поліція розглядала п'ять версій нападу.

Про це Громадському повідомив очільник поліції Одещини Дмитро Головін.

За його словами, у поліції є три версії нападу: громадська діяльність Михайлика; діяльність Михайлика у зв'язку з будівництвом ЖК «Золотий берег»; конфлікт підприємців та влади довкола права на земельну ділянку одного з ринків Одеси.

«Наразі ми відпрацьовуємо саме ці три версії» , — повідомив Головін.

Він також підтвердив, що за активістом Михайликом дійсно велось стеження. Однак, подробиць не повідомив.

Головін не виключає, що до цього може бути причетний оди із трьох підозрюваних — Торніке Нагладзе, котрий нібито має першу групу інвалідності.

«Це він зараз на візку. За нашою інформацією, він та ще двоє підозрюваних були причетні до низки кримінальних злочинів, яких саме — поки сказати не можу. Але навіть те, що він на візку не заважало йому (діяти, ред.) за спільним умислом з іншими підозрюваними», — зазначив Головін.

Крім того, поліція не виключає ймовірність скоєння підозрюваними у нападі на Михайлика серійних злочинів, зокрема, причетності «до нападів на інших активістів, або роботу на спільних замовників».

За словами Головіна, апеляційні скарги підозрюваних у нападі на Михайлика суд розглядатиме 8 жовтня, наразі ж вони відмовляються свідчити і не співпрацюють зі слідством.

Читайте також: Суд відправив за грати всіх підозрюваних у замаху на Михайлика

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну група, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста, більшість з них пов'язана з його громадською діяльністю.

25 вересня стало відомо, що правоохоронці затримали трьох підозрюваних у нападі на Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-