У херсонських школах з викладанням російською відкрили сучасні кабінети української мови

У херсонських школах з викладанням російською відкрили сучасні кабінети української мови

Укрінформ
На Херсонщині у 2018-2019 навчальному році всі школи, де викладали російською мовою, забезпечили новими сучасними кабінетами української мови та літератури.

Про це у п'ятницю у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

"Всі заклади освіти, в яких була мова національних меншин, ми повністю укомплектували (у 2018-2019 навчальному році - ред.) кабінетами української мови. У серпні ми закупили за кошти субвенції з Державного бюджету 11 таких кабінетів. Вони вже у школах", - розповів Криницький.

За його словами, 9 з 11-ти кабінетів отримали школи Херсона, 1 - Нової Каховки, і ще 1 - навчальний заклад обласного підпорядкування. У всіх цих загальноосвітніх навчальних закладах навчальний процес вівся російською мовою, зазначив директор департаменту.

Разом з тим, як розповів Криницький, таких сучасних кабінетів української мови та літератури в області необхідно ще близько 300 - для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання. "Вони не мають поки що кабінетів української мови такої комплектації", - заявив він.

Читайте також: Порошенко каже, що проблеми з підручниками “закриють” у першу чергу на Донбасі

Криницький повідомив, що один такий кабінет коштує близько 120 тис. гривень. Наразі департамент працює над пошуком коштів, необхідних для придбання сучасних кабінетів української мови та літератури для шкіл області з українською мовою навчання. "Можливо, будемо задіювати різні бюджети - місцеві, обласний, державний", - сказав директор Департаменту оcвіти, нaуки та молоді ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-