Мерія Дніпра хоче залучити Данію до

Мерія Дніпра хоче залучити Данію до "зміни обличчя міста"

Укрінформ
У рамках Днів Данії в Дніпрі мер міста Борис Філатов обговорив з Надзвичайним та Повноважним послом Королівства Данія в Україні Рубеном Медсеном перспективи спільної роботи в архітектурній галузі.

Про це Філатов повідомив на сторінці у Facebook.

«Зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Королівства Данія в Україні Рубеном Медсеном. Амбасадор Королівства побував у Дніпрі вперше - у рамках Днів Данії, що тривають у місті. Говорили, зокрема, про перспективи спільної роботи в архітектурній галузі. Досвід мерії Копенгагена щодо питань архітектури та урбаністики - це приклад передового підходу за розумні кошти. Тому ми хотіли б мати можливість співпрацювати. У нас великі амбіції», - написав Філатов.

Він нагадав, що кілька тижнів тому міська рада Дніпра підписала угоду з британською архітектурною студією Zaha Hadid Architects, яка проектуватиме нові станції дніпровського метрополітену.

Читайте також: Британське бюро "Zaha Hadid Architects" спроектує станції метро у Дніпрі

«Ми хочемо змінити обличчя міста. Завдяки реформі децентралізації, яку запропонував президент України, є перші серйозні результати. Нам на місця дали повноваження. Тож, крім вирішення питань, що накопичувалися десятиліттями, ми дивимося і в майбутнє», - підкреслив Філатов.

Як повідомляв Укрінформ, станції для дніпровського метрополітену спроектує британське бюро Zaha Hadid Architects, засновницею якого є знаменита ірако-британська архітектор і дизайнер арабського походження Заха Мохаммад Хадід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-