Пожежа у “Вікторії”: суд взявся за справу екс-заступника мера Одеси

Пожежа у “Вікторії”: суд взявся за справу екс-заступника мера Одеси

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розпочав у середу розгляд кримінальної справи по суті за звинуваченням у службовій недбалості екс-віце-мера міста Зінаїди Цвірінько.

Вона була відповідальною за пожежну безпеку і може бути визнана одним з винуватців пожежі у дитячому таборі "Вікторія" та загибелі трьох дітей. Обвинувальний акт оголосив представник облпрокуратури Роман Чередник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що підсудна Цвірінько незадовільно виконувала свої службові обов'язки, що привело до тяжких наслідків, - пожежі в оздоровчо-спортивному закладі "Вікторія" та загибелі трьох дітей. Це підтверджується зібраними слідством і наданими суду матеріалами і більш як двадцятьма свідками у кримінальному провадженні", - зазначив Чередник.

За словами прокурора, суду також належить розглянути клопотання про відшкодування винуватцями збитків, завданих громаді міста, в обсягу 7,5 мільйона гривень. Позови про стягнення матеріальних і моральних збитків подали й родини потерпілих на загальну суму 3,5 мільйона гривень.

Зі свого боку, підсудна Цвірінько заявила, що вини своєї не визнає: "Я не розумію яким чином мої дії на посаді заступника міського голови могли призвести до таких тяжких наслідків. З обвинувальним актом я ознайомлений, однак можу сказати, що наведені докази непереконливі. До того ж, мене ніколи не допитували у справі, яка розглядається".

Заслухавши доводи учасників розгляду справи, суддя Коваленко визначив порядок слухання: спершу суд розгляне докази та свідчення представників сторони обвинувачення, а пізніше - підсудної, її адвоката та свідків.

Як повідомлялося, облпрокуратура оголосила 3 жовтня 2017 року підозру екс-віце-меру Цвірінько за ознаками ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. У квітні поточного року було завершено досудове розслідування фактів, пов'язаних із встановленням причетності чиновниці до трагедії, що сталася 15 вересня 2017 року. Однак передача матеріалів до суду та розгляд їх затягнулися на півроку.

12 вересня поточного року голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов доручив очільнику обласної поліції Дмитру Головіну провести службову перевірку щодо затягування розслідування кримінального провадження щодо загибелі дітей під час  пожежі у таборі "Вікторія".

Про це Степанов заявив, підбиваючи підсумки засідання комісії з вивчення обставин трагедії, скликаної в ОДА після численних нарікань родин потерпілих на зволікання слідчих і експертів, причетних до розслідування резонансного кримінального провадження.

Читайте також: Пожежа у "Вікторії": оголосили ще одну підозру

Як повідомлялося, у Київському та Приморському райсудах Одеси триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За клопотанням прокуратури, утримується під вартою екс-директор табору "Вікторія", притягнуто до відповідальності його заступника і старшу виховательку, яка була відповідальною за пожежну безпеку в таборі. У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС.

Фото: odnews.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-