Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Співробітники Слідчого управління ГУ НП і прокуратури Одещини повідомили про підозру директору підприємства, який був підрядником під час виконання ремонтно-будівельних робіт у дитячому таборі "Вікторія".

Про це очільник Слідчого управління ГУ НП в області Сергій Шайхет написав у Facebok.

"Досудовим слідством встановлено, що підприємець-зловмисник незаконно збагатився за рахунок завищення вартості виконаних робіт (на реконструкції табору "Вікторія" - ред.) і «заробив» за такою нехитрою схемою понад 400 тисяч гривень. А тепер ще отримає до восьми років позбавлення волі, згідно з ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів) Кримінального кодексу України", - зазначив Шайхет.

За його словами, органи слідства також будуть клопотати перед судом про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Очільник Слідчого управління також висловив упевненість, що "це не останнє повідомлення про підозру винним в нелегкій справі табору "Вікторія".

Варто зазначити, що Управління капітального будівництва (УКБ) Одеської міськради уклало в липні 2015 року договір з ТОВ «Південь-Укрбуд», предметом якого була реконструкція комплексу «Вікторія» на суму 22 мільйони 200 тисяч гривень. І, за даними замовника, у період з липня 2015 року по травень 2016 року основний обсяг робіт на даному об'єкті підрядник виконав.

Крім того, чиновники УКБ міськради уклали договір з фірмою ще на 11 мільйонів 100 тисяч гривень на виконання додаткового обсягу робіт - установку автоматичної пожежної сигналізації, благоустрій території, внутрішнє електропостачання тощо.

Фото: Сергій Шайхет, Фейсбук
Фото: Сергій Шайхет, Фейсбук

Правоохоронці, які перевіряли законність проведення процедури держзакупівель з реконструкції табору «Вікторія», у травні 2016 року відкрили кримінальне провадження №12016161470001082 за ознаками ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 16 вересня 2017 року один з двоповерхових корпусів табору площею 450 кв. метрів згорів, на момент пожежі в ньому перебувало 42 дітей. Трьох дівчаток врятувати не вдалося.

Читайте також: Пожежа у “Вікторії”: суд відклав розгляд справи екс-заступниці директора

Триває слідство за цими фактами. Зокрема, 26 червня Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Його колишня заступниця Тетяна Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень, оскільки облпрокуратура оголосила підсудній підозру в підробленні документів та присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-