Вінниця отримала нагороду Єврокомісії за модернізовані трамваї VinWay

Вінниця отримала нагороду Єврокомісії за модернізовані трамваї VinWay

Укрінформ
Вінниця  здобула найпрестижнішу європейську нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018 за впровадження модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Маю дуже приємну новину: Вінниця – серед 8 найбільш передових міст Європи за підсумками цьогорічного Форуму європейської ініціативи CIVITAS. Наше місто отримало найпрестижнішу нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018», - повідомив Моргунов.

За його словами, лауреати CIVITAS Awards 2018 стали відомі за підсумками щорічного форуму, який відбувся в м.Умео (Швеція). Вінниця брала участь у цьому заході вдруге. Європейська Комісія відзначила Вінницю цією премією за впровадження унікальної практики модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Місто перемогло у номінації Bold Measure Award (За сміливий та інноваційний підхід) разом із бельгійським містом Гент та німецьким Аахеном. 

Читайте також: Прибуток топ-100 держпідприємств сягнув 44 мільярдів

Європейська ініціатива CIVITAS об’єднує понад 300 міст та має на меті розвиток системи громадського транспорту в Європі та за її межами. Вінниця стала першим містом України, яке долучилося до цієї ініціативи у 2015 році.

Трамваї під брендом VinWay виготовляються КП «Вінницька транспортна компанія» на базі рухомої платформи списаних чеських трамваїв. Модернізований електротранспорт – власна розробка підприємства. Нові трамваї адаптовані для людей з особливими потребами, мають низьку підлогу та відкидні пристрої для в’їзду інвалідних та дитячих візків. Наразі у Вінниці готується до виходу на маршрут вже десятий трамвай VinWay.

Фото: Depo.Вінниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-