З 2015 року вдалося збільшити вдвічі кількість ОСББ - Зубко

З 2015 року вдалося збільшити вдвічі кількість ОСББ - Зубко

Фото
Укрінформ
В Україні налічується 30 тисяч об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, відвідуючи енергоефективне ОСББ у місті Києві «Гашека 18» спільно з держсекретарем Швейцарії Марі-Габріель Інайхен-Фляйш, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«З 2015 року нам вдалося збільшити вдвічі, до 30 тисяч, кількість ОСББ в Україні. Для нас є дуже важливою лідерська позиція кожного голови ОСББ», - сказав Зубко

Зубко оглянув енергоефективне ОСББ столиці/ Данііла Шамкіна

Він додав, що в столичному енергомодернізованому будинку за адресою вул. Гашека, 18, проживають лише дві родини, які отримують субсидію. 

ОСББ «Гашека 18» було створене у 2013 році у восьмиповерховому цегляному будинку, який був побудований у 1955 році як гуртожиток. За кредитні кошти ОСББ у 2016 році модернізували індивідуальний тепловий пункт та провели утеплення будинку у 2017 році, замінили вікна та двері у місцях загального користування, а також продовжили модернізацію системи опалення шляхом встановлення балансувальних клапанів. 

Читайте також: Роздуми навколо історії створення одного ОСББ

Завдяки проведеній енергомодернізації ОСББ економить близько 115 Гкал за опалювальний сезон та близько 77% вартості опалення проти неенергомодернізованими будинками Києва, які не мають лічильників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-