НАЗК склало протокол на суддю з Одеси за

НАЗК склало протокол на суддю з Одеси за "подарунок" у 960 тисяч

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол стосовно судді Приморського районного суду міста Одеси Вікторії Літвінової, яка прийняла подарунок у вигляді 960 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Складено протокол за частиною першою статті 172-5 КУпАП стосовно судді Приморського районного суду міста Одеси Вікторії Літвінової. Встановлено, що суддя отримала подарунок у грошовій формі розміром 960 000 гривень від громадянина, який не є їй близькою особою, чим порушила встановлені статтею 23 (закону України "Про запобігання корупції"- ред.) обмеження щодо одержання подарунків", - йдеться у повідомленні.

Також НАЗК склало 4 протоколи стосовно депутата Луцької міської ради VII скликання Олександра Волинця. Нацагентство встановило, що Олександр Волинець у травні 2018 року ініціював прийняття та голосував на 42-й сесії Луцької міської ради за рішення щодо припинення договору оренди землі з усіма доповненнями та змінами, укладеного з Волинською обласною спілкою споживчих товариств, шляхом його розірвання в односторонньому порядку.

"Також у травні 2018 року під впливом приватного інтересу на засіданні Комісії міської ради, не повідомивши про наявність у нього реального конфлікту інтересів, депутат взяв участь у розгляді питання та прийнятті рішення щодо припинення зазначеного договору", - зазначили у агентстві.

Крім того, НАЗК склало протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, вчинені депутатом Улашанівської сільської ради Славутського району Хмельницької області VII скликання Оленою Теслюк.

Читайте також: НАЗК перевірило декларації Геращенко та Розенка, тепер візьметься за суддів

Так, під час розгляду питання щодо звернення голови сільськогосподарського кооперативу, який є її чоловіком, депутат не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

"За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено протоколи щодо Можарівського сільського голови Овруцького району Житомирської області Михайла Левківського, який призначив на посаду сільради свою близьку особу (дружину)", - зазначили у НАЗК.

У Національному агентстві нагадали, що складення протоколу і направлення його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-